Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nový zubař a rizikové těhotenství

Dobrý den,

jsem ve třetím měsíci těhotenství a zároveň v pracovní neshopnosti, a to především kvůli mojí práci, kterou bych nebyla schopna vykonávat. Potřebuji nutně ošetření zubního lékaře, kterého mám na druhém konci republiky, protože jsem se přestěhovala a vůbec se mi nedaří najít v místě bydliště jiného zubaře. Ošetření však potřebuji, ale ošetřující gynekoložka mi řekla, že v neschopence není možné změnit místo bydliště třeba i jen na 4 dny(ošetření + cesta tam a zpět). Jaké mám tedy možnosti? 

Děkuji za Vaši odpověď.

marienka

Odpověď:

Dobrý den,

 podobný dotaz byl v naší právní poradně již řešen. Rád bych Vás na něj odkázal: http://www.ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/lekarske-posudky-a-neschopenky-47/n-muzu-navstivit--3903.html

Co se týče změny Vašeho místa pobytu, tak se jedná o to, že se na uvedeném místě musíte zdržovat. Takto krátkodobá změna místa pobytu není v zákoně výslovně upravena, avšak v tomto případě souhlasím s názorem Vaší gynekoložky. Vše je na jejím uvážení. Ve Vašem případě navrhuji najít si zubního lékaře vzdáleného od místa pobytu tak, abyste jeho návštěvu stihla v době vycházek.

V případě, že se rozhodnete navštívit zubaře u kterého nejste registrována, je nutné se informovat raději předem zda Vás příjme či nikoliv. Jestliže se však bude jednat o neodkladný zákrok, tak Vás zubař odmítnout nemůže. V případě, že se o neodkladný zákrok jednat nebude, vše závisí na pracovní vytíženosti, popř. na tom, zda zubař spolupracuje s Vaší pojišťovnou. Zubař Vás tedy může odmítnout, jestliže má příliš mnoho pacientů a nebo pokud nespolupracuje s Vaší pojišťovnou. 

Vaše Férová nemocnice

15.3.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS