Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Doktorka mi chce ukončit nemocenskou i přes nedoléčení

Dobrý den,

Mám na Vás dotaz. Nemocenskou mám od 20.6.2016, která trvá do teď. Ale od toho 20.6 jsem byla na operaci s tenisovým loktem a do teď mám rehabilitace, ale k tomu se mi přidaly další zdrav.komplikace, a to že jsem byla na krevních testech a byla mi zjištěná borelioza, se kterou se momentálně teď léčím a další vyšetření mám stanoveno až na 13.března, a dále pak další krevní testy v květnu. Moje ošetřující lékařka na mě tlačí s ukončením nemocenské. Proto nevím co dělat nebo jak se bránit, když stále jsem v léčení s tím loktem a plus ta borelioza.

Děkuji moc za odpověď

Zdeňka

Odpověď:

Dobrý den,

nemůžeme posoudit váš zdravotní stav, avšak z právního hlediska je situace následující. O vzniku a ukončení dočasné pracovní neschopnosti rozhoduje ošetřující lékař. Důvody pro ukončení ukládá zákon.

Pokud byste s rozhodnutím o ukončení vaší dočasné pracovní neschopnosti nesouhlasila, např. protože vám váš zdravotní stav neumožňuje vykonávat vaši práci, můžete podat návrh na přezkoumání rozhodnutí. Návrh musíte podat do 3 dnů od podpisu záznamu o ukončení dočasné pracovní neschopnosti (nebo doručením rozhodnutí poštou, v závislosti na tom, jak jste se o rozhodnutí dozvěděla). Návrh adresujte lékaři (nebo zdravotnickému zařízení, kde pracuje). Uveďte v něm, v čem spatřujete nesprávnost rozhodnutí (např. proč váš zdravotní stav nebyl zjištěn správně), označte rozhodnutí, které navrhujete přezkoumat a vaše identifikační údaje.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

1.2.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS