Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

ID 3.stupne

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda-li je nutno u ID 3.stupně být registrován na ÚP? A pokud nebyla registrace na ÚP, zda-li se doba, po kterou byl přiznán ID 3.st započítává automaticky do odpracovaných let (do důchodu)? Za odpověď předem děkuji. 

 

LV

Odpověď:

Dobrý den,

když se rozhodnete pracovat tak na Úřadu práce můžete bý registrován i jako invalidní důchodce ve III. stupni invalidity. Tato registrace však neni povinná. Vaše postavení na Úřadu práce však závisí od dovětku, který obsahuje Váš posudek o invaliditě. Pokud jste osoba ve III. stupni invalidity, která je schopna výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek, můžete se registrovat na Úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání, přičemž Vám je poskytována podpora v plném rozsahu. Na druhé straně, pokud ste osoba ve III. stupni invalidity, která není schopná výdělečné činnosti za zcela mimořádných podmínek, můžete se registrovat na Úřadu práce jako zájemce o zaměstnání, přičemž může využít jen omezenou podporu.

U invalidních důchodců III. stupně je doba pobíraní ID brána jako náhradní doba důchodového pojišřění (tedy odpracované roky), takže není nutné se registrovat na ÚP.

V závěru nám dovolte požádat Vás o vyplnění dotazníku, zjišťujícího Vaši spokojenost se službami Férové nemocnice. Dotazník naleznete zde. Číslo Vašeho dotazu je 6962. Vyplnění dotazníku Vám nezabere více jak pět minut, což představuje pouze zlomek času věnovaný vypracování odpovědi. Výsledky nám umožní zlepšit naše služby.

Děkujeme za odpověď

 

Váš dotaz v anonymizované formě, včetně naší odpovědi naleznete zde: http://ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/souhlas-a-rozhodovani-pacienta-32/n--6962.html

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

30.10.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS