Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Invalidní důchod a mozková obrna

Dobrý den,

mam dotaz. Narodila jsem se s mozkovou obrnou a pracuji jako uklízečka, ale mám potíže práci vykonávat. V 7 letech jsem prodělala operaci pravé nohy prodloužení Achillovy šlachy o 7 cm. Do dnes mám kratší nohu. Důchod neberu. Jsem stále unavená. Každý rok jako dítě jsem jezdila do Janských lázní. Chci vědět, zdali mám nárok na částečný invalidní důchod, kam se mam obrátit a jak postupovat.

Děkuji.

jana72

Odpověď:

Dobrý den,

v naší poradně nepracuje žádný lékař, proto nedokážeme Váš zdravotní stav posoudit a tedy Vám říci, zda máte na invalidní důchod nějaký nárok. Záleží na tom, jak Váš zdravotní stav zhodnotí posudkový lékař. Doporučujeme Vám se podívat do příslušné sekce našich internetových stránek, která se problematice invalidních důchodů obsáhle věnuje.

Všechny žádosti o důchod sepisují okresní správy sociálního zabezpečení. Více o způsobu, jakým o invalidní důchod můžete žádat a na koho se obrátit opět naleznete ve výše zmíněné sekci našich stránek. Podrobnější informace Vám podají na pracovištích OSSZ, nebo na telefonní lince České správy sociálního zabezpečení, speicalizované na důchody na čísle 257 062 860.

Vaše Férová nemocnice.

13.2.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS