Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nemocenská z Irska

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně nemocenské vystavené v ČR a poslané do Irska. Jsem ještě v ochranné lhůtě, po ukončení hl. prac. poměru v Irsku. Na co bych neměla zapomenout a jak to všechno dlouho trvá vyřídit?

Děkuji 

Pavlína

Odpověď:

Dobrý den,

pro získání nároku na peněžité dávky v nemoci platí právní předpisy státu, ve kterém jste pojištěna, a to i v případě, že v době vzniku nároku na dávku bydlíte nebo pobýváte na území jiného členského státu, než ve kterém jste pojištěna. Z Vašeho dotazu vyplývá, že jste pojištěna v České republice, v takovém případě budou tedy platit české právní předpisy. Nárok na dávky uplatňujete přímo u příslušné instituce státu, jehož právním předpisům v oblasti nemocenského pojištění podléháte. Vzhledem k tomu, že Vám nemocenské již bylo vystaveno, předpokládáme, že jste svůj nárok na výplatu dávek již uplatnila.

 

Jestliže Vám byla nemocenská vystavena v ochranné lhůtě, tzn. 7 kalendářních dnů od zániku pracovního poměru (§ 15 odst. 2 zákona o nemocenském pojištění), máte nárok na výplatu peněžitých dávek v nemoci. Dle českého právního řádu hradí prvních 14. dní nemoci náhradu mzdy zaměstnavatel, jak stanovuje § 192 zákoníku práce. Výše uvedený výrok týkající se užití právních předpisů státu, v němž jste pojištěna, se však vztahuje pouze k výplatě dávek příslušnou správou sociálního zabezpečení. Ne tedy na Vašeho irského zaměstnavatele. Je tedy velmi pravděpodobné, že Vám dávky budou vypláceny až počínaje 15. dnem Vaší pracovní neschopnosti, což je den, od kterého přebírá zodpovědnost za výplatu jednotlivých dávek správa sociálního zabezpečení (§ 15 zákona o nemocenském pojištění).

 

Podpůrčí doba, po kterou Vám bude nemocenská vyplácena trvá po dobu, do kdy jste uznána pracovně neschopnou, tedy po dobu, na kterou Vám byla vystavena neschopenka. Dle českého právního řádu by Vás měl lékař po 180. dnech pracovní neschopnosti opět vyšetřit a v případě, že je Váš stav stabilizovaný, rozhodnout o ukončení pracovní neschopnosti, jak stanovuje § 59 zákona o nemocenském pojištění. Je tudíž pravděpodobné, že v případě, že by doba Vaší pracovní neschopnosti přesáhla těchto 180 dní a vy byste stále pobývala v cizině, bude po Vás příslušná správa sociálního zabezpečení vyžadovat nové potvrzení od lékaře, stvrzující Vaší pracovní neschopnost.

 

Celkově může podpůrčí doba trvat 380 dní. Do podpůrčí doby se však započítávají také podpůrčí doby předchozích dočasných pracovních neschopností, v případě, že poslední dočasná pracovní neschopnost neskončila dříve než 190 kalendářních dnů před započetím této dočasné pracovní neschopnost, jak stanovuje § 26 odst. 2 zákona o nemocenském pojištění. Ze zákona tedy vyplývá, že nárok na čerpání další plné podpůrčí doby vzniká až po 190 kalendářních dnech nepřetržité pojištěné činnosti (zaměstnání) od doby skončení poslední pracovní neschopnosti. Naopak, pokud mezi dvěma pracovními neschopnostmi odpracujete méně než 190 kalendářních dnů, nová podpůrčí doba se začne krátit. Krácení proběhne tak, že si vezmete posledních 380 dní před vznikem aktuální pracovní neschopnosti a zjistíte, na kolik z těchto dní připadaly předchozí pracovní neschopnosti. O tyto dny se pak zkrátí maximální podpůrčí doba.

 

Další možnost je stanovena v § 27 téhož zákona. Ten uvádí, že i po uplynutí podpůrčí doby lze vyplácet nemocenské na základě žádosti pojištěnce. Musí však být splněna podmínka, že podle vyjádření posudkového lékaře lze očekávat, že pojištěnec v krátké době, nejdéle však v době 350 kalendářních dnů od uplynutí podpůrčí doby, nabude pracovní schopnost, a to i k jiné než dosavadní pojištěné činnosti (např. k jednodušší práci). O takové žádosti rozhodne příslušná správa sociálního zabezpečení a určí zároveň dobu, po kterou Vám budou dávky vypláceny. Žádost lze podat i opakovaně, ale uplatní se maximální doba 350 dní.

 

Je také nutné zdůraznit, že během doby, po kterou budete pobírat dávky nemocenského pojištění, nebudete mít nárok na podporu v nezaměstnanosti.

 

Co se týče výplaty jednotlivých dávek, stanovuje § 111 zákona o nemocenském pojištění, že se dávky do ciziny vyplácí na žádost pojištěnce, jak jsme již uvedli výše. Dávky do ciziny se vyplácí na účet pojištěnce u banky a za úhradu nákladů této výplaty.

Pro shrnutí. Jestliže jste tedy pojištěna v České republice, máte stejná práva jako jakýkoli jiný pojištěnec ČR na území ČR. Veškerou komunikaci provádíte s příslušným orgánem správy sociálního zabezpečení (bude se jednat o orgán, ke kterému jste posílala žádost o nemocenskou) v České republice. Výplata dávek bude provedena na účet, který jste poskytla příslušnému orgány správy sociálního zabezpečení, a to nejpozději do 1 měsíce následujícího po dni, v němž byl stanovený, řádně vyplněný doklad pro nárok na výplatu dávky doručen tomuto orgánu. Více informací o výplatách dávek naleznete na stránkách České správy sociálního zabezpečení, zde. Po uplynutí 180 dnů podpůrčí doby, je nutné získat nové potvrzení o Vaší pracovní neschopnosti a zaslat jej příslušné správě sociálního zabezpečení.

Je také nutné uvést, že v případě, že nastoupíte do nového zaměstnání, je o této skutečnosti třeba uvědomit příslušnou správu sociálního zabezpečení.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

15.9.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS