Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Neschopenka/paragraf při onemocnění osoby jinak pečující o dítě

Dobrý den, potřeboval bych Váš názor na následující: Mám dvě děti a manželku, která jde na plánovanou operaci. Proto potřebuji napsat paragraf. Můj obvodní lékař (zajišťoval předoperační vyšetření) se vymlouvá na nemocnici, přece, když je žena u nich jako pacient, musí nám to vypsat až tam. Nemocnice se zase vymlouvá na obvodního lékaře a v případě, že se manželka (již se stalo dríve) dostala na JIP, tak mi to tam také nebyli schopni vypsat. Obvodní lékař mých dětí také nechce neschopenku na ošetřování nezletilých v tomo případě vypsat (napsal mi pouze paragraf na nemoc dítěte). Výsledkem toho všeho bylo mé rozhořčení a následně jsem to řešil dovolenou. Kde je pravda a na koho se mám v takovýchto případech obracet? Rád bych dotčenou stranu následně upozornil, že je to jejich povinností. Tento problém se často opakuje a všechny strany v tomto mají značný zmatek. Děkuji za odpověď.

lojzua

Odpověď:

Dobrý den,

pokud Vašemu dotazu správně rozumíme, tak o děti obvykle pečuje Vaše manželka, ale ta je teď v nemocnici a Vy potřebujete volno, abyste mohl zajistit péči o děti. Dle našeho názoru na uvedenou otázku dopadá § 191 zákoníku páce, který stanoví, že:

" zaměstnavatel má povinnost omluvit nepřítomnost zaměstnance, který pečuje o dítě mladší deseti let ... z důvodu, kdy se fyzická osoba, která o dítě jinak pečuje, podrobila vyšetření nebo ošetření u poskytovatele zdravotních služeb, které nebylo možno zabezpečit mimo pracovní dobu zaměstnance, a proto nemůže o dítě pečovat. "

Na základě uvedeného Vám má zaměstnavatel poskytnout volno, když dokážete, že Vaše manželka, která o děti obvykle pečuje, je v nemocnici, to by jí měl potvrdit její ošetřující lékař.

Bohužel si myslíme, že Vám po dobu Vašeho volna nebude náležet náhrada mzdy, jako by vám náležela např. při dočasné pracovní neschopnosti. Za předpokladu, že Vaše manželka již na dítě nepobírá rodičovský příspěvek, bude Vám náležet ošetřovné ve výší 60 % průměrného výdělku po prvních 9 dní ošetřování viz zde.

Informace k Vašemu dotazu můžete nalézt např. i zde.

S pozdravem

Vaše férová nemocnice.

21.6.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS