Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Pracovni neschopnost

Dobrý den,

mám dotaz ohledně pracovní neschopnosti. Měl jsem pracovní úraz v roce 2015 a byl jsem práce neschopen 3 měsíce. Potom jsem nastoupil do práce a v únoru 2017 jsem byl operován a potom znovu v září. 1. 3. 2018 mi končila podpůrčí doba, proto jsem si zažádal o prodloužení, které mi bylo 6. 3. 2018 zamítnuto s tím, že rehabilitace nejsou léčba. Okresní správa sociálního zabezpečení mi sebrala část neschopenky a byl jsem uschopněn a bylo mi řečeno, že se mohu do tří dnů odvolat. Když jsem chtěl kopii záznamů, které jsem podepisoval, bylo mi řečeno, že nejsou pro mě. Co mám dělat, když marodit nemmohu a firemní lékař mi napsal, že nejsem schopen vykonávat práci, ve které jsem zařazen. Díky. 

alexk

Odpověď:

Dobrý den,

podpůrčí doba, po kterou jsou poskytovány nemocenské dávky, trvá ze zákona maximálně 380 dní. Po jejím uplynutí může pojištěnec požádat u správy sociálního zabezpečení o její prodloužení. Pokud je tato žádost zamítnuta, zpravidla správa sociálního zabezpečení rozhodne také o ukončení dočasné pracovní neschopnosti. Proti tomuto rozhodnutí pak může pacient podat odvolání, a to ve lhůtě 3 dnů ode dne, kdy bylo rozhodnutí oznámeno.  

V dotaze uvádíte, že Vám poskytovatel pracovnělékařských služeb vydal posudek o tom, že nejste schopen vykonávat dosavadní práci. Dle zákoníku práce má zaměstnavatel povinnost nepřipustit, aby zaměstnanec vykonával práce neodpovídající jeho zdravotnímu stavu. Pozbyde-li zaměstnanec způsobilosti konat dosavadní práci, pak je zaměstnavatel povinen převést zaměstnance na jinou vhodnou práci. Pokud není toto převedení možné, pak nezbývá nic jiného než zaměstnanci dát výpověď nebo s ním rozvázat pracovní poměr dohodou. Jelikož uvádíte, že se jednalo o pracovní úraz, pak Vám v obou případech náleží odstupné

Další možností, v případě, že by nepředpokládalo zlepšení zdravotního stavu a obnovení schopnosti vykonávat  dosavadní práci, je podání žádosti o invalidní důchod. Nárok na invalidní důchod vzniká splněním zákonem stanovených podmínek. Vedle invalidity se jedná o získání potřebné doby pojištění a nesplnění podmínek pro přiznání starobního důchodu. Žádost s Vámi sepíše příslušná okresní správa sociálního zabezpečení. 

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice. 

 

 

21.3.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS