Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Pracovní úraz po podpúrčí době

Dobrý den. Můj přítel je v částečném invalidním důchodu s psychickýmy problémy a nedávno mu vypršela podpůrčí doba marození. Již měl prodlouženou o tři měsíce a poté nastoupil zpět do zaměstnání v chráněné dílně. Avšak se mu stal pracovní úraz a nyní je v nemocnici se silným otřesem mozku. Prosím Vás jak to teď bude s vyplácením nemocenské, když si podpůrčí dobu vybral na marození s psychikou a jak dlouho po propuštění z nemocnice může být doma? Děkuji za odpověd

Patrik

Odpověď:

Dobrý den,

pokud mezi jednotlivými pracovními neschopnostmi Váš přítel odpracoval alespoň 190 kalendářních dnů, začíná běžet nová plná podpůrčí doba a k minulé pracovní neschopnosti se nepřihlíží.

Pokud však nová pracovní neschopnost Vašeho přítele vznikla po kratší odpracované době, podpůrčí doba se začne krátit. Krácení proběhne tak, že si vezmete posledních 380 dní před vznikem aktuální pracovní neschopnosti a zjistíte, na kolik z těchto dní připadaly předchozí pracovní neschopnosti. O tyto dny se pak zkrátí maximální podpůrčí doba.

Pokud tedy ve Vašem případě vyčerpal přítel celou podpůrčí dobu, poté nastoupil například na měsíc do zaměstnání a poté opět onemocněl, měl by mu vzniknout nárok pouze na měsíc hrazené pracovní neschopnosti.

Další možností je podání žádosti o výplatu nemocenského po uplynutí podpůrčí doby u okresní správy sociálního zabezpečení. Musí však být splněna podmínka, že podle vyjádření posudkového lékaře lze očekávat, že pojištěnec v krátké době, nejdéle však v době 350 kalendářních dnů od uplynutí podpůrčí doby, nabude pracovní schopnost, a to i k jiné než dosavadní pojištěné činnosti. 

Dále jelikož se jedná o pracovní úraz má Váš přítel ze zákona také nárok na různé druhy odškodnění. A to konkrétně náhradu za ztrátu na výdělku, za bolest a stížení společenského uplatnění, účelně vynaložné náklady spojené s léčením a věcnou škodu. Více o těchto typech odškodnění se dozvíte v námi již řešeném případě zde.

Pro více informací se můžete obrátit na Českou správu sociálního zabezpečení, telefonní číslo na call centrum ve věcech nemocenského pojištění je 840 406 040 (více zde).

Vaše Férová nemocnice

15.4.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS