Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Rehabilitace nepomohly

Dobrý den,

mám už přes 4 roky problémy s ramenem. Při jakékoliv práci mi přeskakuje šlacha na zádech a často se mi v ní udělá zánět. Co pohyb nebo činnost = bolest. Po absolvování už asi 4 rehabilitací se mi problémy vrátily a doktoři mě dopují prášky proti bolesti a tím to hasne. Je mi 25 a takovéto problémy nechci mít celý život, natož vředy z leků...

Rehabilitace mi teď bude končit a obvodní doktorka mě chce ukončit neschopenku. Nevím, jak mám posupovat. Problémy mám stále.

Děkuji za radu

michal

Odpověď:

Dobrý den,

je nám velice líto, že jste se dostal do takto tíživé situace. Bohužel v naší poradně nepracují lékaři, proto Vám nedokážeme pomoci s možnostmi léčby. Ale jako právníci Vám můžeme nastínit postup, jak ve Vaší situaci postupovat.

Rozhodne-li Vaše obvodní lékařka o ukončení dočasné pracovní neschopnosti, můžete do tří dnů ode dne obdržení posouzení podat návrh na přezkoumání. Návrh se podává prostřednictvím ošetřujícího lékaře k vedoucímu zdravotnického zařízení. To znamená, že návrh musíte adresovat vedoucímu zdravotnického zařízení, ale návrh předáte ošetřujícímu lékaři, který jej následně sám předá vedoucímu. (Pokud lékař nemá vedoucího, podává se návrh přímo ošetřujícímu lékaři.) Jestliže vedoucí (případně přímo ošetřující lékař) návrhu nevyhoví, postoupí jej do pěti dnů příslušnému správnímu úřadu. Tím je ten orgán, který zdravotnické zařízení zřídil nebo registroval. Většinou se jedná o krajský úřad nebo ministerstvo zdravotnictví. Ten odvolání buď zamítne, nebo posouzení zruší a vrátí k vydání nového nebo doplňujícího. Více o návrhu na přezkum ukončení nemocenské se dozvíte zde.

Dále bychom Vás také upozornili na to, že v případě nespokojenosti s péčí, kterou Vám Vaše lékařka vykazuje, máte právo změnit svého praktického lékaře. Před tímto krokem bychom Vám ovšem doporučili Vaši situaci s lékařkou lépe rozebrat.

Vaše Férová nemocnice

7.4.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS