Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Ukončení nemocenské

Dobrý den,

v lednu 2015 jsem náhle onemocněla bolestí pravého ramene. Následovaly rehabilitace,obstřiky, nakonec jsem v srpnu 2015 ASK operaci. Stále cítím bolest v pravém rameni.V lednu mi končila podpůrčí doba,takže jsem musela před posudkovou komisi,kde jsem uvedla,že bolest stále trvá, že čekám na lázně. Posudkový lékař mi ihned ještě týž den ukončil nemocenskou s tím,že se mohu doléčit na úřadu práce,na to nemusím mít nemocenskou(ze zdravotních důvodů,jsem dala v práci výpověd).Ke konci ledna jsem se tedy přihlásila na úřad Čeká mě další operace a protože mi končí podpora, budu bez finančních prostředků když nemocenskou nemám,jak se tato situace dá řešit. Děkuji za vaši odpověd

Pelagia

Odpověď:

Dobrý den, 

máte možnost podat odvolání proti rozhodnutí o ukončení pracovní neschopnosti. O tomto byste měla v rozhodnutí najít poučení a informaci o 15 denní lhůtě. V případě, že k poučení nedošlo máte lhůtu 90 dnů. Odvolání se podává u správního orgánu, který napadené rozhodnutí vydal. V případě, že odvolání nevyhoví, rozhodne o něm Česká správa souciálního zabezpečení. 

Odvolání musí obsahovat: vaše jméno, rodné číslo a místo trvalého bydliště (na tuto adresu vám bude dále doručováno), označení správního orgánu, který rozhodnutí vydal (ve vašem případě se jedná o okresní správu sociálního zabezpečení). Další důležitou náležitostí je číslo jednací, pod kterým bylo rozhodnutí vydáno, s příslušným datem vydání rozhodnutí. Nakonec je také nutné uvést, v čem spatřujete nesprávnost rozhodnutí.

S pozdravem, 

Vaše Férová nemocnice

7.4.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS