Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Ukončení pracovního poměru

Dobrý den,

moje teta je občankou Maďarska, do Prahy přijela pracovat před 3 lety po smrti svého manžela a byla zaměstnancem. Poslední rok se začala cítit špatně, tak šla na kontrolu, kde jí bylo řečeno, že má nádor na mozku, který se hodně rychle zvětšuje, takže musí na operaci. Teta byla hospitalizovaná a osobu, kterou měla nemocnice kontaktovat ohledně její záležitosti, napsala mě a další den ráno ji dělali operaci, která trvala 11 hodin. Po operaci teta vůbec nemohla ani mluvit ani na nic reagovat, byla připoutaná na dýchací přístroj a úplně bezmocná. Koncem října mi zavolala tety kolegyně a řekla, že mám donést nemocenskou do práce, tak jsem se hned zkontaktovala nemocnici a zeptala jsem se, kdo mi může vystavit neschopenku. Oni mi řekli, že mám poslat mail s adresou zaměstnavatele a oni to tam pošlou poštou. Hned v ten den jsem ten mail poslala. Byla tam napsaná adresa zaměstnavatele a prosba o to, aby to bylo co nejdřív, a ještě jsem uvedla svoji adresu pro jistotu. Nemocnice mi odepsala, že musejí to poslat na posudkovou komisi a potom to pošlou zaměstnavateli. Kontaktovala jsem i kolegyni z práce, jaká je situace a že měli by tu neschopenku poslat poštou přímo zaměstnavateli. Tak jsem byla spokojena, že to tak bude. Každé své volno jsem trávila u lůžka nemocné tety v naději, že její stav se zlepší. V listopadu mi zavolala nemocnice, že jí převezou jinak, protože potřebovali uvolnit prostor pro další pacienty v kritickém stavu. A že tam její léčba bude soustředěna na to, aby začala dýchat samostatně bez přístroje. Už začal prosinec a pořád nebylo nic, žádné zlepšení a žádné změny. Tak jsem zavolala kolegyni tety do práce a řekla jsem, že potřebuji mluvit s někým z vedení. Tak mi dala telefonní číslo na paní účetní. Chtěla jsem oznámit stav tety a zároveň se zeptat či je všechno v pořádku v práci. Paní účetní mi řekla, že nemá teď čas a zavolá později, nezavolala. Tak jsem volala ještě párkrát a vždy mi bylo řečeno, že teď ne, má toho hodně a že se mnou spojí později. Na začátku ledna pan doktor mě zavolal a řekl, že tetu se pokusí odpojit od ventilátoru na dýchaní a když už bude dýchat sama, tak jí převede na oddělení LDN, kde teta bude pokračovat v léčbě dál. Následky operaci byly děsivé, ona přestala vidět, nemohla mluvit, protože měla ochrnuté hlasivky, necítila levou stranu, nemohla chodit v takovém stavu jí převezli do LDN a v takovém stavu je po dnešní den... V únoru mi zavolala paní z neznámého čísla a řekla, že má tety neschopenku. Byla to majitelka bytu, u které bydlela teta před operací. Vzala jsem proto neschopenku a hned v ten den jsem ji odvezla do podniku, kde pracovala teta, z vedení tam nikdo nebyl, tak jsem jí dala do ruky tety kolegovi, který mi řekl, že hned ráno to předá vedení. Volala jsem paní účetní, ale nezvedla to.

Teď začátkem dubna mi zavolala nemocnice a řekli mi, že tetu nemůžou poslat na rehabilitaci, protože není pojištěna. Tak jsem šla na VZP se zeptat, jak to je. Bylo mi řečeno, že tady má vystavenou výpověď z práce od února a že nemůžou zatím zasahovat do té doby, jak budou mít potvrzení od správy sociálního zabezpečení o sociálních dávkách. Pokud jo, tak není problém, že jí pojistí zpátky, a když ne tak je jím líto, ale pojištěna nebude tak jak je cizinka a nemá tady ani manžela.

 

Tak jsem jela na správu sociálního zabezpečení, tam jsem vyplnila žádost o potvrzení sociálních dávkách a zároveň jsem se zeptala, jak to funguje tak mi řekli, že to měl poslat její zaměstnavatel.

Hned v ten den mi volal pan, který se představil jednatelem podniku, kde teta pracovala a začal se vyptávat na tetu. Další den jsme se sešli a já jsem mu všechno řekla, jak to bylo. On mi řekl, že nepochybil, že výpověď tetě poslal poštou na její adresu, kde bydlí. A že jeho nezajímá, že ona to nemohla převzít a že je pořad připoutaná k lůžku v nemocnici.

Tak jsem se obrátila s radou na Inspektorát práce, kde mi bylo vysvětleno to, že soudně už nic nevyhrajeme, tak jak už utekla dlouhá doba. A že jediná možnost je poprosit zaměstnavatele o to, aby vrátil originály neschopenky a jít s tím na správu sociálního zabezpečení vysvětlit jim celou situaci a aby jí zpětně přidělili sociální dávky. Zaměstnavatel nám odmítl pomáhat a řekl, že tu neschopenku už nemá. Tak jsme zavolali do nemocnice, aby nám vystavili duplikát neschopenky, ale bylo, že modrou část neschopenky oni poslali přímo zaměstnavateli. Teď vedou vyšetření a mají se ozvat.

Teď nemocnice tetě vystavila fakturu na 82.000 Kč za únor a březen další faktura jí bude čekat na částku 42.000 Kč za duben. Tohle teta nikdy nebude schopna zaplatit, tak jak její stav je velice špatný. Po operací nevidí, nechodí, nemůže ani normálně mluvit. Šla na operaci, po které z ní je invalida a ještě jí napsali dluh v částce 120.000 Kč. Na koho se mám obrátit, aby mi pomohli v té situaci, jak mám postupovat dál? Všichni jsou čistý, nikdo nenese zodpovědnost za tohle, co se stalo a nakonec ona ještě bude stíhaná za to, že má dluh, který ani není schopna zaplatit. Prosím Vás poraďte, co máme dělat a jak jí pomoct v té situaci.

Adri

Odpověď:

Dobrý den,

v tomto případě se pravděpodobně bude jednat o neoprávněné ukončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele, protože Vaše teta byla v době, kdy jí byla udělena pracovní neschopnost, v ochranné době. Pokud je zaměstnanec v ochranné době, zákoník práce zaměstnavateli zakazuje dát tomuto zaměstnanci výpověď.  

Budete proto potřebovat získat buď od zaměstnavatele nebo od nemocnice předmětné neschopenky a dokázat tak zaměstnavateli, že Vaše teta byla v době, kdy jí dal výpověď, v pracovní neschopnosti a on jí dal výpověď neoprávněně. V tomto případě totiž pojištění za tetu odvádí zaměstnavatel a toto pojištění kryje náklady nemocnice. Není tak pravda, že od výpovědi utekla již dlouhá doba. Nejlepší cesta bude domluva se zaměstnavatelem, pokud ten nebude spolupracovat, doporučujeme zaslat předžalobní výzvu, případně se bránit soudní cestou žalobou na určení neplatnosti výpovědi.

V každém případě však pro jednání s nemocnicí, se zaměstnavatelem nebo se soudy doporučujeme Vaše zplnomocnění, tzn. aby Vám teta, pokud to její zdravotní stav dovoluje, udělila plnou moc pro její zastupování.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

11.5.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS