Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Váha specialisty vs závodní lékaře

Dobrý den, závodní lékař mi ze zdravotních důvodů nedoporučil dál pracovat a zaměstnavatel mi chce na jeho doporučení dát výpověď. Zašel jsem si přímo za specialistou, kterému přísluší můj problém a ten mi vystavil potvrzení, že žádné omezení mít nemusím a že klidně mohu svou práci vykonávat dál, zaměstnavatele to ale nezajímá. Můžete mi prosím poradit co dál a jestli mám vůbec nějaká práva se postavit závodnímu lékaři. Kdo má podle Vás větší váhu. Přemýšlím i o případném soudu. Děkuji.

MartusCZ

Odpověď:

Dobrý den,

omlouváme se, že na Váš dotaz odpovídáme se zpožděním, které je způsobeno velkým zatížením poradny.

Pokud nesouhlasíte s posouzením Vašeho zdravotního stavu závodním lékařem, je možné do 10-ti dní podat návrh na jeho přezkoumání.Tento návrh se podává přímo lékaři, který posudek vydal. Ten mu buď vyhoví, nebo postoupí do 10 pracovních dnů spis s návrhem na přezkoumání krajskému úřadu, který se jím bude zabývat. K návrhu na přezkoumání také můžete přiložit posudek od specialisty v oboru, kterého se týká.

Pokud Vám zaměstnavatel dá výpověď na základě posudku lékaře a Vy se budete chtít proti němu bránit, můžete zvážit řešení situace před soudem. V tomto případě Vám doporučujeme konktaktovat některého z advokátů zabývajících se lékařským právem, vyhledat je můžete na stránkách České advokátní komory pod odkazem zde.

Vaše Férová nemocnice

15.12.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS