Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Wellnes a dočasná pracovní neschopnost

Dobrý den,

 
chtěla bych Vás požádat o radu. 
 
14.ledna 2016 se mi stal úraz  v zaměstnání, od 18.1. jsem v pracovní neschopnosti. Zaměstnavatel mi uznal úraz jako pracovní. Mám pohmožděné koleno (již dříve jsem absolvovala plastiku vazu v koleni, nyní mám klidový režim), poslední doporučení ortopeda byly rehabilitace, na které čekám již od konce února - objednána jsem na první na 12.4.2016. Další kontrolu mám po všech rehabilitacích. Nyní mám ale jiný problém. Už k Vánocům jsem dostala wellnes pobyt na 3 dny, termín mám již od prosince rezervovaný a bohužel se nedá přesunout. V ceně mám i masáže, léčebné koupele a tělocvik. Není možné, aby mi ošetřující lékař napsal například tento pobyt v uvedený termín jako formu rehabilitace? Nebo je nutné na ty 3 dny přepsat adresu místa v trvání prac. neschopnosti na adresu hotelu?
 
Děkuji moc za odpověd

Odpověď:

Dobrý den,

V režimu dočasně práce neschopného máte povinnost zdržovat se v době dočasné pracovní neschopnosti v místě pobytu a dodržovat rozsah a dobu povolených vycházek. Váš ošetřující lékař může povolit vycházky nejvýše v rozsahu 6 hodin denně, a to v době mezi 7. a 19. hodinou, přičemž lékař musí stanovit konkrétní časové úseky těchto vycházek.

V případě, že chcete využít Vašeho wellness pobytu, doporučujeme domluvit se s Vaším ošetřujícím lékařem, případně se informovat na České správě sociálního zabezpečení, zda by tento pobyt povolili. Bohužel však vzhledem k tomu, že vycházky ve větším rozsahu než 6 hodin denně ošetřující lékař nemůže dle zákona povolit, ani na povolení Vašeho pobytu neexistuje právní nárok.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

23.6.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS