Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Změna doporučeného rehabilitačního ústavu

Dobrý den,

můj odborný lékař mi ve zprávě výslovně doporučil rehabilitační ústav Kladruby. Praktický lékař dle toho vyplnil formulář k posudkovému lékaři pojišťovny. Bohužel mi bez jakýchkoliv dalších informací přišla pozvánka do odlišného rehabilitačního ústavu. Bohužel je jednou tak daleko od mého bydliště (dojezd cca 2,5-3h), mám doma tři malé děti a nechci jet takto daleko. Je možné ještě toto změnit, nebo mi nezbývá, než rehabilitační péči vzdát?

Děkuji za odpověď. 

Jana

Odpověď:

Dobrý den, 

jak správně tvrdíte, tak dle zákona Vás ošetřující lékař může doporučit na rehabilitační péči. Avšak jeho doporučení dále posuzuje revizní lékař, který pravděpodobně ve Vašem případě rozhodnul o změně rehabilitačního zařízení. 

Samozřejmě i v této situaci platí právo na svobodnou volbu zdravotnického zařízení, ve kterém se budete léčit. Zvolené zařízení však musí být specializované na léčbu, kterou v lázních máte podstoupit s cílem zlepšení Vašeho zdravotního stavu. 

Doporučujeme Vám, abyste se pokusila dohodnout s ošetřujícím lékařem, který Vás doporučil k rehabilitační péči. Bylo by vhodné se u něj informovat o důvodech změny rehabilitačního zařízení a také o možnostech změny daného zařízení. 

Vaše Férová nemocnice

 

7.4.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS