Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Očkování a školní akce

Dobrý den, ráda bych zjistila informace o možnosti mít s sebou na školních akcích, trvající delší dobu, než 8 hodin (včetně přespání) NEočkované děti - bez kontraindikace.

Pokud mám s sebou méně dětí než 30 a akce trvá 5 dní a je to školní akce, v jakých směrnicích bych měla hledat, prosím ?

Moc Vám děkuji za odpověd.
 

Veronika

Odpověď:

Dobrý den,

Zákon o ochraně veřejného zdravý předpokládá tři druhy pobytových akcí pro děti. Za prvé zotavovací akce podle § 8 tohoto zákona. Ty jsou pro 30 a více dětí a trvají déle než 5 dní. Jejich účelem je ozdravná činnost zvyšování fyzické kondice nebo získávání určitých dovedností. Typicky lyžařské kurzy, soustředění atp. zde musejí být dědi naočkované.

Za druhé jsou to školy v přírodě. Zde není limitace počtem dětí nebo délkou trvaní. Určuje se pouze podle toho, zdali je pobyt nazván škola v přírodě. Zde také musejí být děti naočkované

Třetím druhem pobytu jsou takzvané „jiné podobné akce pro děti“ podle § 12. Ty se vyznačují tím, že nejsou nazvány škola v přírodě a zároveň na ně jede méně než 30 dětí a netrvají déle než 5 dní. Na takové akce můžou jet i neočkované děti.

Pokud tedy ve vašem případě budete mít méně než 30 dětí a akce trvá 5 dní a méně, a zároveň se nejedná o školu v přírodě, nemusíte po dětech vyžadovat očkování.

S pozdravem 

Vaše férová nemocnice

 

23.5.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS