Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Konec podpůrčí doby

6.4.12 mi končí podpůrčí doba v nemocenské, kdy mi ji obvodní lékařka ukončí. Jsem po operaci páteře, stav není uspokojivý a mám zažádáno o invalidní důchod, kdy na jeho schválení se čeká cca 90 dní. Výpověď dávat nechci, mám smlouvu na dobu neurčitou. 7.4. tudíž již nebudu ve stavu nemocných a ještě nebudu mít rozhodnutí o přiznání důchodu. Jaké mám možnosti? Nejsem schopna vykonávat v plném rozsahu svou práci a přeřadit mne na lehčí práci nemají kde. Mohu tedy s nimi uzavřít dobrovolnickou práci a kolik hodin týdně? Abych nemusela dávat výpověď.

marsé

Odpověď:

Dobrý den,

je třeba rozlišovat pojmy pracovní neschopnost a podpůrčí doba. Pracovně neschopná jste v případě, kdy podle lékařského posudku nemůžete ze zdravotních důvodů vykonávat pracovní činnost. Podpůrčí doba je doba, po kterou je vyplácena nemocenská dávka. Můžete tedy být pracovně neschopná (musíte pod hrozbou sankce dodržovat léčebný režim a docházet na lékařské prohlídky), avšak za tuto dobu po uplynutí podpůrčí doby nepobíráte nemocenskou dávku.

Podpůrčí doba končí uplynutím 380 dní ode dne vzniku dočasné pracovní neschopnosti a ne tedy rozhodnutím lékaře. Dočasná pracovní neschopnost končí buď rozhodnutím lékaře o ukončení dočasné pracovní neschopnosti nebo uplynutím třiceti dní ode dne, kdy je pojištěnec uznán invalidním.

Pokud nemůžete vůbec vykonávat dosavadní práci, pak vás má zaměstnavatel povinnost převést na jinou práci.

Zákon vám nestanovuje povinnost dát zaměstnavateli výpověď. On vám však výpověď může dát z důvodu, že jste dlouhodobě pozbyla způsobilosti konat dále dosavadní práci a není možné vás převést na jinou práci. Pokud se nejedná o pracovní úraz nebo nemoc z povolání, tak vám nenáleží odstupné.

Pokud nejste schopná vykonávat dosavadní práci v plném rozsahu týdenní pracovní doby (40 hodin týdně), můžete se se zaměstnavatelem dohodnout na kratší pracovní době. Nebude-li ochotný zkrátit vám pracovní dobu, pak pravděpodobně nebude ochotný ani nechat vás pracovat na dohodu o provedení práce nebo o pracovní činnosti.

Vaše Férová nemocnice

21.3.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS