Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Na ktere vyšetření mám nárok u gynekologa

Dobrý den,
Před 2 lety jsme se léčila s chlamydiemi. Vyléčila jsem se a po půl roce mi paní doktorka dělala testy znovu a vyšly negativní. Ale od té doby mám stále jisté potíže. Doktorka mi sdělila po roce, že mi nové testy bezplatně neudělá. Cenu do teď také nevím. Ale mám obavy, aby moje potíže nebyly vážnější.

Proto se na Vás obracím s dotazem, na jaké nemoci se mohu nechat vyšetřit svým gynekologem popřípadě kde jinde se mám nechat testovat na pohlavně přenosné choroby a kolik testy přibližně stojí.

Předem Vám mockrát děkuji za odpověď.

 

Klarka z Jirkova

Odpověď:

Dobrý den,

o provedení testů na pohlavní nemoci  neboli testy STD - sexual transmitted diseases (kapavka, syfilis, chlamydie, hepatitida C aj.) můžete požádat buď v sexuologické či gynekologické ordinaci, kde ale testy nemusí být hrazeny pojišťovnou a mohou se pohybovat až v řádu několika tisíců (záleží na cenách stanovených laboratořemi).

Jestliže Vaše gynekoložka Vás odmítá vyšetřit, bude pro Vás jistě lepší a levnější zkusit dermatologickou či venerologickou ambulanci na kožní klinice nemocnice ve větším městě, kde by vyšetření mělo být hrazeno pojišťovnou. Jsou k dispozici i různá centra které provádí bezplatně testy na pohlavní choroby (například v Praze, seznam center najdete zde).

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

27.4.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS