Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nízké finanční vyrovnání z úrazového pojištění

Dcera prodělala vážný úraz - vymknutí kyčelního kloubu a zlomeninu tohoto kloubu. Doba léčby byla s následnou rehabilitací bezmála 18 měsíců. Má sjednané úrazové pojištění s dvojnásobným plněním a denním odbytným v případě, že nemoc přesáhne 15 dní 100 Kč denně (samozřejmě že po 15 dnech má mít náhradu zpětně od prvního dne nemoci). Pojišťovna vyrovnala úraz částkou 9 800 Kč.Nízk Chci se odvolat, zdá se mi to neadekvátní k závažnosti úrazu a vytrpěné bolesti. Navíc vůbec nezapočítali dobu nemoci! Mám nárok nesouhlasit s vyrovnáním pojistného, do kdy se mohu odvolat proti vyrozumění? Děkuji za odpověď. Jaké je bodové ohodnocení úrazu, kdy dcera ležela 3 týdny (21 dní) v nemocnici s nohou na závaží, poté 4 týdny doma v sádrové spice a dále zhruba rok dojížděla 2 x týdně na rehabilitace? Děkuji za odpověď.

atea

Odpověď:

Dobrý den,

 

ve vašem případě se jedná o soukromé pojištění, které se řídí uzavřenou pojistnou smlouvou a všeobecnými pojistnými podmínkami. Doporučujeme tedy řádně prostudovat oba dokumenty. Můžete požádat pojišťovnu o opětovné posouzení a odkázat i na příslušná ustanovení smlouvy či všeobecných pojistných podmínek, podle kterých měl být úraz vaší dcery posuzován.Zároveň můžete požadovat informaci o přesných důvodech posouzení dceřiny pojistné události a výplaty pojistného plnění ve vámi uvedené výši.

V případě, že nedojde ke zdárnému vyřešení situace, doporučujeme obrátit se již na advokáta specializujícího se na zdravotnické právo a zvažovat buď mimosoudní řešení sporu, případně soudní žalobu.

 

Vaše Férová nemocnice

20.7.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS