Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Odvoz sanitkou

Stěhuji se ale nečekaně jsem si způsobila natažení vaziva v třísle (u lékaře jsem nebyla, stejně nic víc neudělá ,než napíše mast a hlavně ani bych tam nedošla k němu) a tím jsem nepohyblivá a asi nebudu z toho důvodu schopna se přepravit autem mohu požádat o sanitku aby mně převezla budu platit tento odvoz? Pakliže ano kolik se platí? Děkuji, mám 71 let

bruneta06

Odpověď:

Dobrý den,

z Vašeho dotazu jsme pochopili, že sanitní služby chcete využít na stěhování. Pro tyto účely budete muset za dopravní zdravotnické služby zaplatitCena za tyto služby se různí s ohledem na každého poskytovatele a město, kde služby chcete využít. Cena se však orientačně pohybuje kolem 25 Kč za kilometr. 

Přepravu a cestovní náklady hradí zdravotní pojišťovna každému pojištěnci v případě, že jeho zdravotní stav neumožňuje dopravu běžným způsobem bez použití dopravní zdravotní služby.  

Nárok na bezplatné použití dopravní zdravotnické služby musí být doporučen (indikován) lékařem či jinými zdravotnickými pracovníky. Přeprava se vztahuje na území České republiky a to ke smluvnímu poskytovateli, od smluvního poskytovatele do místa trvalého pobytu nebo do místa bydliště nebo do zařízení pobytových sociálních služeb, mezi smluvními poskytovateli a v rámci smluvního poskytovatele.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

28.4.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS