Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Připlácení na rehabilitaci

Dobrý den,

mám problém. Dostal jsem od ortopeda poukázku na rehabilitaci – Léčebná tělesná výchova + MT + mobil 10x a magnet 10x - bez uvedení časů. Při přihlášení na rehabilitační středisko mi sestra sdělila, že to mají nastaveno tak, že mi dají 45 minut a já si budu doplácet 50,-Kč za každou aplikaci. Na mé námitky, že toto je plně hrazeno z pojištění mi odpověděla, že to takto je nastaveno a když se mi to nelíbí, mohu jít jinam. Ani vedení podniku, ve kterém je toto středisko nic nevyřešilo. Musím tedy tyto podmínky přijmout, i když vím, že do 30 minut je vše plně hrazeno?

Děkuji za odpověď.

nemám

Odpověď:

Dobrý den,

takové jednání rehabilitačního střediska je podle našeho názoru zjevně obcházením zákona, jednáním proti dobrým mravům a jednáním s cílem vydělat na Vás co nejvíc.  Na takové jednání byste měl určitě upozornit příslušnou pojišťovnu, neboť je jednáním, které škodí jejím klientům a také jejímu dobrému jménu.

Také můžete podat stížnost na jednání střediska. V naší poradně je již celá řada jiných dotazů týkající se podávání stížností, nesouhlasíte-li s postupem zdravotnického zařízení, například Postup při nesprávné léčbě, Mozková mrtvice po operaci, či Stížnost a prošetření zanedbání péče lékařem. Další informace o stížnostech a jejich podávání naleznete také zde.

Vaším právem je samozřejmě i zvolit si rehabilitaci v jiném středisku, které je s Vaší pojišťovnou spojeno, a které bude postupovat korektně. Podnět pojišťovně, stejně jako stížnost, mohou být časově náročnější a proto je pro Vás tato varianta možná nejrychlejším způsobem, jak se dočkat náležité péče.

Vaše Férová nemocnice.

23.5.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS