Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Reklamace vyndávacích rovnátek

Dobrý den,

nemohu nikde najít informaci spojenou s reklamací vyndávacích rovnátek.Začátkem dubna obdržel můj syn rovnátka (vyndávací), kdy mu koncem května praskl drátek. Dne 31.5.2016 jsme na ortodoncii rovnátka předali k opravě. Za opravu si účtují 711 Kč.Původní cena rovnátek byla 2000 Kč. Domnívám se, že i na tato rovnátka by se měla vztahovat záruční doba a oprava by měla být v rámci reklamace v záruce zdarma. Prosím o informaci, zda to tak je a jak dlouhá je záruční doba popř. na co se vztahuje a na co nikoliv.

Děkuji 

MID

Odpověď:

Dobrý den,

v případě vyhotovení rovnátek se z právního hlediska jedná o smlouvu o dílo. Zhotovitel rovnátek zde odpovídá ze případné vady. Pokud se vady objeví, máte nárok rovnátka reklamovat a máte také právo na jejich bezplatnou opravu. Reklamační lhůta je dvouletá.

V případě tohoto vadného plnění máte právo na odstranění vady dodáním nové věci bez vady, odstranění vady opravou, na přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo odstoupit od smlouvy.

Zkuste si s lékařkou promluvit a dohodnout se na řešení. Pokud bude na zaplacení částky trvat, zkuste se obrátit na jejího nadřízeného.

Vzhledem k tomu, že podle všeho jste s postupem lékařky nespokojená, můžete také využít Vašeho práva na změnu lékaře a předejít tak dalším nepříjemnostem.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

23.6.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS