Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Musím ohlásit, když chci předčasně domů z nemocnice?

Dobrý den,
jsem po dvou císařských řezech a čekám do dvou týdnů na třetí. Při ostatních dvou jsem odcházela z porodnice již třetí den po operaci. Vše bylo bez problémů.
Můj dotaz zní: Mám tentokrát předem ohlásit lékaři že bych ráda opět šla třetí den domů? (samozřejmě pouze v případě že bude miminko i já v pořádku). Ráda bych se totiž tentokrát vyhnula nepříjemnému chování lékařů a personálu, které v obou předešlých případech nebylo zrovna košér, i přesto, že můj otec je lékař a sám na můj stav doma dohlížel. Přesto již nyní mám velice nepříjemný pocit, když na tuto věc myslím.

Zuzana

Odpověď:

Dobrý den,

ohlášení lékaři, že plánujete odchod třetí den po zákroku vám může pomoci v komunikaci s lékařem i samotným personálem nemocnice. Když hned ze začátku nastíníte, jaké máte úmysly, a jaké vás k tomu vedou důvody, zvýší se šance, že nedojde k nepochopení mezi vámi a lékařem, a vyhnete se nepříjemnostem. Lékař stejně jako vy, ale  bude rozhodovat o vašem propuštění z nemocnice až podle aktuálního stavu, a předchozí dohody nebudou hrát významnou roli v jeho rozhodnutí. Vy samozřejmě můžete opustit nemocnici, když se na to budete cítit, a vaše dítě bude zdravotně v pořádku, lékaři po vás mohou maximální chtít podepsat negativní revers.

Vaše Férová nemocnice


 

2.4.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS