Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Neposkytnutí hospitalizace

Dobrý den , před 14 dny jsem byl na kontrole v FN , kožní oddělení, mám těžkou psoriázu , hlavně na chodidlech , byl jsem tam 5x hospitalizován, dali mi jen recepty a slušně vyhodili, ovšem další naschvál je ten, že ty masti nelze používat v domácím prostředí, jsou tmavě hnědè, Ichtoxil, asi.

Při minulé hospitalizaci, mě úplně zmacerovali nohy a protože bydlím na ubytovně a jsem nezaměstnaný, tak mě vyhodili, potřebovali místo! Musel jsem si vzít taxi, abych se dostal na pokoj. Je takové jednání v pořádku, dnes nemůžu chodit, vše mám od krve std atd.? Na právníka nemám, co mám dělat? Kde mě vyléčí ?

Jiří

Odpověď:

Dobrý den,

hospitalizaci lze ukončit jen ze zákonem stanovených důvodů, tyto důvody naleznete uvedené zde, zákonným důvodem není, jak uvádíte to, že nemocnice potřebuje místo. Nemocnice má na základě zákona o zdravotních službách povinnost vydat Vám písemné potvrzení toho, proč o Vás ukončila péči nebo Vás k ní odmítla přijmout (viz zde).

Doporučujeme Vám tedy požádat o novou hospitalizaci (např. i v jiné nemocnici) a v případě, že Vás k hospitalizaci budou odmítat přijmout, nebo ji budou chtít dle Vašeho názoru předčasně ukončit, tak požádejte o písemné zdůvodnění tohoto postupu. Doufáme, že požadavek písemného potvrzení bude nemocnici motivovat ke změněně postupu.

Dalším možným krokem je obrátit se na Vaši zdravotní pojišťovnu a sdělit, že Vám není poskytována péče, na kterou máte z veřejného zdravotního pojištění nárok. Pojišťovna by měla sjednat nápravu.

Co se týče nezajištění odvozu z nemocnice R

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

 

19.7.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS