Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Pacient zemřel druhý den po úspěšné operaci

Dobrý den.
Mám na Vás velkou prosbu. Můj 38-let starý švagr šel do nemocnice na operaci střev. Dle lékaře operace dopadla v pořádku, přesto ho dali po operaci na JIP, probral se, ale druhý den po operaci v noci nás nemocnice informovala, že upadl do bezvědomí a měl masivní krvácení do mozku. Za 4 dny po operaci zemřel.
Jak je možné zjistit, zda vše proběhlo v pořádku, že lékaři něco nezanedbali, čímž by způsobili smrt. Je možné nějak nezávisle zjistit, kde je pravda?
Děkuji moc za odpověď.

Petan

Odpověď:

Dobrý den,

je nám líto, co se stalo vašemu švagrovi.

Vy, jako rodina zemřelého máte možnost zjistit, jaké byly příčiny smrti a co se vlastně při samotné operaci a následně stalo a jak se vše řešilo. Tzv. osoba blízká (manžel, děti, blízcí příbuzní, druh) má po smrti příbuzného nárok na nahlédnutí do zdravotnické dokumentace, můžete si z ní pořizovat i kopie nebo výpisy. Proto doporučujeme zažádat si o úplnou kopii dokumentace a s tou dále pracovat.

S touto kopií je vhodné zajít za lékařem, kterému důvěřujete, a požádat jej posouzení na základě informací které vyplývají ze zdravotnické dokumentace. Na základě těchto informací můžete předběžně zjistit, zda došlo k porušení určitých povinností (hygienických, v postupech atd.) či nikoliv. Pokud Vaše pochybnosti nezmizely, požádejte lékaře, kterému důvěřujete, o určité stanovisko k situaci, v čem spatřuje pochybení a co vedlo k případné smrti apod. Vyplývá-li ze zprávy, že k pochybení došlo, neváhejte podstoupit další kroky.

Můžete například podat stížnost na konkrétního lékaře nebo jiný zdravotnický personál, a to přímo vedení nemocnice (ředitel, případně zřizovatel). Ve stížnosti uveďte všechny informace o události, v čem spatřujete pochybení a čeho se hlavně domáháte. Můžete požadovat určité zadostiučinění (omluvu) nebo i finanční kompenzaci za Vaši ztrátu. Vzory stížností můžete nalézt například zde.

Pro případ, že nemocnice nebude chtít spolupracovat, můžete naznačit, že se budete domáhat zadostiučinění i prostřednictvím soudu. Pokud si nejste jistý sepsáním stížnosti, můžete využít i pomoci advokáta, který Vám například pomůže odhadnout výši kompenzace. Vhodného advokáta můžete nalézt například na stránkách Potřebujiprávnika nebo ve vyhledávacím formuláři na stránkách České advokátní komory.

Na lékaře je možné podat i stížnost k České lékařské komoře. Více informací o této stížnosti nalezenete na webových stránkách České lékařské komory.

Pokuste se nejprve promluvit s lékaři a zjistit co se stalo. Chápeme, že vaše situace není jednoduchá, každý by ve vaší pozici hledal chyby, je ale možné, že zde k žádnému pochybení nedošlo.

Vaše Férová nemocnice

24.10.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS