Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Lékař mi nechce předat papíry pro pojišťovnu

Dobrý den,
před necelými dvěma lety se mi stal úraz při kterém jsem si zlomila čelist, ležela jsem v nemocnici, poté jsem přešla k jinému lékaři. Mám připojištění na trvalé následky a pan doktor se mi sám nabídl, že mi pro pojišťovnu vypíše potřebné dokumenty. Už je to skoro rok a nemůžu z pana doktora tyto dokumenty dostat, stále mi tvrdí, že dokumenty na pojišťovnu už poslal, na pojišťovně mi zas tvrdí, že nic nedostali. Prosila jsem ho už několikrát, jestli by mi to tedy mohl napsat znova, a on mě pokaždé odbude, zavěší mi i telefon. Chtěla jsem tedy, aby mi to vypsal jiný lékař dle mých lékařských zpráv, ale za tu dobu, co jsem byla u něho, nemám ani jednu lékařskou zprávu v ruce. Obrátila jsem se i na pojišťovnu, u které jsem pojištěna, ale ta mi taky nepomůže. Platím toto pojištění několik let každý měsíc a nakonec se ani nikde nedovolám. Nevím co mám dělat, předem děkuji za radu.

Romísek

Odpověď:

Dobrý den, 

v prvé řadě máte právo nahlížet do své lékařské dokumentace a pořizovat si z ní výpisy či kopie. Nahlížet do dokumentace můžete za přítomnosti zaměstnance pověřeného poskytovatelem (př. zdravotní sestry). Výpis či kopii si můžete pořídit vlastními prostředky na místě (př. fotoaparátem), nebo o výpis či kopii zažádat. V takovém případě Vám musí lékař výpis či kopii pořídit do 30 dnů od obdržení Vaší žádosti a může pořadovat úhradu za jejich pořízení (ve výši nákladů za pořízení, tzn. náklady na tisk, kopírování) a za jejich odeslání. 

Lékař Vám tedy nemůže bránit v tom, abyste si vyžádala výpis či kopii své dokumentace a předala je jinému lékaři, který Vám potřebné dokumenty pro pojišťovnu vypíše. 

Na postup lékaře a jeho chování si můžete stěžovat, a to:

- poskytovateli zdravotních služeb (tedy vedoucímu zdravotnického zařízení, typicky řediteli nemocnice),

-  v případě nesouhlasu s vyřízením stížnosti lze podat stížnost ke správnímu orgánu, která poskytovateli udělil oprávění k poskytování služeb (typicky krajský úřad)

- stížnost na lékaře je možné podat i České lékařské komoře. 

Více informací o stížnostech včetně vzoru můžete nalézt zde

 

Vaše Férová nemocnice 

14.1.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS