Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Záznam ve zdravotní kartě.

Dobrý den, cca 2 roky užívám antidepresiva na úkost. citalopram 20 mg / den. mam to napsané ve zdravotní dokumentace. Chci se jen zeptat jestli by byl problém u vstupní prohlídky do nového zaměstnání, pokud se jedná o takhle lehčí diagnózu. (jestli by mě popřípadě kvůli tomu třeba nemohli přijmout) + ještě jeden dotaz v současné chvílí je již vysazuji. Když je vysadím a budu v "vyléčen" tak i tak to budu mít vedené ve výpisu ze zdravotní dokumentace? Děkuji

Acer

Odpověď:

Dobrý den,

v úvodu vás musím upozornit, že naše poradna se zaměřuje na právní stránku řešených případů, v našem týmu není lékař a ani neznáme konkrétně Vaš psychický stav, tedy nemůžeme odborně posoudit, zda může být vaše diagnóza důvodem pro nepřijetí do pracovního poměru, dále zde může hrát i roli o jakou pracovní pozici jde.

K dotazu, zda ve vaši zdravotnické dokumentaci bude informace o vysazení léčiv, je třeba konstatovat, že se jedná o informaci, která je součástí zdravotnické dokumetnace, tedy by měla být její součástí. Jako taková může být přístupná lékaři, který vstupní prohlídku provádí, a záleží tedy zda mu váš poskytovatel zdravotní služby tuto informaci předá jako součást výpisu zdravotní dokumentace.

Ve věci samotného posudku lékařem, záleží o jakou pozici se jedná a dále, jaká byla míra vaší úzkosti a možnosti, že by se opětovně v novém zaměstnání projevila. Jsou samozřejmě i pracovní pozice, kde by mohla mít inforamce o vašem předchozím zdravotním stavu vliv. Ovšem v případě, že se o takovouto pozici nejedná, neměla by se tato informace objevit v posudku. 

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

7.11.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS