Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zdravotnická dokumentace a její zasílání a předávání mezi doktory

Dobrý den, 1. Napsala jsem email do porodnice ohledně kopie zdravotní dokumentace. Napsali mi, že mi ji nemohou poskytnout, že si mohu osobně přijet a vše třeba mobilem ofotit. Ale že na to mají směrnice. Je to vážně tak? Je možné, že mi ji nemůžou zkopírovat a poslat poštou? Za jakých podmínek se toto řeší, když chci opis dokumentace a odstěhovala jsem se z Chebu do Znojma. 2. A v případě lékaře- chci konzultaci s jiným než mým lékařem a mám mu poslat scan výsledků, ale můj lékař mi to nechce poslat/vydat- prý si má ten druhé lékař zažádat u něj sám. Díky

Mily

Odpověď:

Dobrý den,

k první otázce:

v prvé řadě je třeba upozornit na to, že pokud si pacient sám nepořídí kopii zdravotnické dokumentace, lékař je povinen ji na žádost za něj pořídit.

Co se týče zaslání, zákon o zdravotních službách kopírování a zaslání kopie zdravotnické dokumentace nazakazuje, ba naopak s odesláním dle § 66 odst. 3 písm. b) počítá, a to tím upravuje úhradu za její odeslání.

V případě, že Vám kopii zdravotní dokumentace odmítají zaslat jednají v rozporu se zákonem, jelikož Vám především vzhledem k Vaší vzdálenosti odpírají přístup ke zdravotnické dokumentaci.

Doporučujeme Vám tedy zaslat písemnou žádost (vzor naleznete zde: Žádost o poskytnutí zdravotnické dokumentace) a nechat si úředně ověřit Váš podpis např. na poště (cena by měla být 30 Kč) a do žádosti připsat, aby Vám kopii dokumentace zaslali doporučeně do vlastních rukou na Vaše náklady.

Pokud Vám i přesto odmítnou kopii dokumentace zaslat (lhůta uvedená v zákoně v § 66 odst. 1 písm. a) je 30 dnů od obdržení žádosti pacienta), můžete na jejich postup podat stížnost, a to k lékaři nebo vedoucímu zdravotnického zařízení. Postup pro její podání i vzory stížnosti naleznete zde.

k druhé otázce

K zajištění návaznosti zdravotních služeb si lékaři mezi sebou předávat potřebné informace o zdravotním stavu pacienta. Je tedy pravda, že si Váš konzultující lékař může požádat o kopii nebo výpis zdravotnické dokumentace. Nic se však nemění na tom, že máte právo na poskytnutí kopie své zdravotnické dokumentace a lékař Vám ji na žádost musí pořídit a zaslat bez ohledu na důvod, viz předchozí otázka.

V závěru nám dovolte požádat Vás o vyplnění dotazníku, zjišťujícího Vaši spokojenost se službami Férové nemocnice. Dotazník naleznete zde. Číslo Vašeho dotazu je 6228. Vyplnění dotazníku Vám nezabere více jak pět minut, což představuje pouze zlomek času věnovaný vypracování odpovědi. Výsledky nám umožní zlepšit naše služby.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

10.5.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS