Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Regulační poplatky za pacienta v bezvědomí

Dobrý den, Z internetových stránek jsem se dozvěděla, že se zabýváte i službami ve zdravotnictví. Proto se na Vás obracím s následujícím dotazem, protože ani pojišťovna ani advokáti neznají přesnou odpověď. Manžel v bezvědomí, umístěn v nemocnici 4 roky, od poplatků osvobozen, v 07/2012 převezen do jiné nemocnice, za 07 + 08/2012 osvobozen dle zdravotní dokumentace, od 09/2012 předepsán regul.poplatek 100,-. Nemocnice mi ani nepředala doklad na zaplacení, o pohledávce na regulační poplatky od 07/2012 jsem se dozvěděla až při projednávání dědického řízení v 02/2013. Jsem povinna zaplatit od 07/2013 poplatky? Děkuji

VV

Odpověď:

Dobrý den,

z vašeho dotazu není jasné, zda Váš manžel byl někdy v průběhu 4 let při vědomí a mohl dát souhlas s hospitalizací.

V první řadě bychom chtěli zdůraznit, že poplatky nemusíte platit, jestliže byl Váš manžel od začátku hospitalizace v bezvědomí a nemohl v průběhu pobytu v nemocnici vyjádřit souhlas s hospitalizací. V okamžiku, kdy daná osoba bude schopná dát souhlas s hospitalizací a dá ho, začíná platit regulační poplatky od vyjádření tohoto souhlasu, tedy nedoplácí regulační poplatky zpětně, na placení regulačních poplatků nemá vliv případné následné opětovné upadnutí do bezvědomí.

Z vašeho dotazu usuzujeme, že Váš manžel byl převezen do nemocnice v bezvědomí, ze kterého se neprobral ani ve druhé nemocnici, a proto nemusel platit poplatky ani zde.

Vaše Férová nemocnice

 

 

27.6.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS