Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Co dělat při špatném rozboru krve?

Mně byly vždy nacházeny vyšší hladiny volného testosteronu a kolísavé hladiny celkového testosteronu, po celých 12 let hormonální substituce, ale v tomto roce nastal opravdový extrém. Kvůli "vysokým" hladinám blízko horního limitu, mě lékaři odmítali předepisovat testosteron a došlo to tak daleko, že když jsem užíval polovinu předešlého dávkování testosteronu, že se hladiny volného i celkového testosteronu vyhouply na 150% horního limitu, až jsem zůstal zcela bez léčby a i tehdy jsou hladiny nadlimitní. Dotaz zní: Je možné laboratoř nějak potrestat za neodpovídající výsledky a nechat překontrolovat správnost měření?

oman

Odpověď:

Dobrý den,

Je vaším právem jakožto pacienta vyžádat si konzultační služby od jiného poskytovatele. Toto právo vám garantuje § 28 zákona o zdravotních službách. Případně můžete změnit svého ošetřujícího lékaře a požádat ho o nové testy.

Co se týče pochybení, kterým vám byla způsobená újma můžete podat stížnost zřizovateli zdravotního zařízení. Pokud nebude vaše stížnost projednána nebo nebude považovat výsledek projednání za dostatečný, můžete podat stížnost správnímu orgánu, který vydal poskytovateli služeb povolení k činnosti. Tím je místně příslušný Krajský úřad.

Také můžete podat civilní žalobu na náhradu škody na zdraví. Pokud si zvolíte tuto cestu doporučuji kontaktovat advokáta.

S pozdravem 

Vaše férová nemocnice

21.6.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS