Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Neprodloužení smlouvy

Dobrý den

zaměstnavatel mě před nástupem do práce na dobu určitou poslal na EMG vyšetření. Po uplynutí tří šestiměsíčních smluv na dobu určitou (a tedy před podpisem nové smlouvy na dobu neurčitou) mě opět poslal na EMG vyšetření.

Protože jsou hodnoty těchto nových vyšetření vyšší, než hodnoty vstupní - zaměstnavatel mi smlouvu neprodloužil a smlouva byla ukončena vypršením třetí půlleté smlovy. Je možné i tak požadovat po zaměstnavateli náhradu za nižší možnost uplatnění na trhu práce?

Je evidentní, že vyšší hodnoty na EMG vyšetření byly způsobeny prací u zaměstnavatele. Může zaměstnavatel tímto způsobem na 1 a půl roku využít zaměstnance a pak se bránit jeho přijetí?

habadu

Odpověď:

Dobrý den,

z informací, které jste nám poskytla ve Vaší zprávě nejsme jako právnici kvalifikovaní posoudit Vás zdravotní stav a posoudit jestli k jeho zhoršení nastalo z důvodu pracovní činnosti. V tomto prřípadě Vám doporučujeme se obrátit na kliniku pracovního lékařství, kde Vám budou schopni posoudit, jestli tyto hodnoty jsou způsobeny Vaší prací a vydají Vám lékařský posudek.

V případě, že posudek skutečne ukáže, že tyto hodnoty jsou způsobeny Vaší prací a skutečeně Vám působí sníženou možnost na trhu práce, máte možnost požadovat od bývalého zaměstnavatele náhradu za tuto sníženou možnost uplatnění.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

6.3.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS