Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Pokažená operace mého syna

Dobrý den,
můj syn Jan v roce v roce 1994 prodělal jako 6 letý operaci. Lékař nechal v operační ráně tampón. Syn 1 rok chodil s krvavým a silně zapáchající výtokem z ucha a lékaři mi tvrdili, že to projde pubertou. Dávali antibiotika, popřípadě výplach. Sama jsem vyhledala novou nemocnici, kde syna zrevidovali a odstranili tampón. Syn prodělal další operaci, 3. operaci, kvůli zánětu. Podala jsem stížnost, bylo mimosoudní vyrovnání ve výši 10000,- Kč. Syn prodělal další operaci tentokrát v B. výsledek, z první operace zůstal kromě tampónu i zbytek zánětu. Následovala další operace, následkem operací mu srostl zvukovod. Další operace před 9 let, zánět v hlavě, kousek kosti nahrazen titanovou deskou, syna opět čeká operace.Vlivem odfláknuté práce lékaře syn prodělal 6 operací čeká ho 7 operace. Poslední operaci syn těžce zvládal. Zbyteček zánětu se zjistil až po 4 letech, tampón způsobil těžký opakovaný zánět. Je možné ještě nějaké odškodné u soudu?

Děkuji za odpověď

blokšule

Odpověď:

Dobrý den,

je nám líto, ale domníváme se, že vzhledem k tomu, že od nepovedené operace uplynula již dlouhá doba, váš nárok na odškodnění je jižpromlčen. Promlčení znamená, že v případě, že půjdete k soudu a nemocnice promlčení namítne, tak soud se věcí nebude zabývat a váši žalobu zamitne. Necmocnice o možnosti namítat promlčení bude jistě vědět, proto Vám soudní řízení nedoporučujeme.

Je nám líto, ale v tomto případě se pravděpodobně nedá již více udělat. Pokud si chcete být skutečně jistá,  že zde došlo k promlčení, kontaktuje advokáta. Vybrat si ho můžete ze seznamu advokátů České advokátní komory.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

29.1.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS