Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zanedbaná lékařská péče

Dobrý den,

Před dvěmi lety jsem byla poprvé na artoskopii, kde mi bylo řečeno, že jsem měla srůst v koleni po úraze. Po operaci mi byly nasazeny rehabilitace. Asi tři měsíce po rehabilitacích jsem opět začala mít problémy s tím samým kolenem. Necelý rok od první operace jsem šla znova na ten samý zákrok, ale tentokrat mi už rehabilitace nasazeny nebyly a chvíli na to jsem opět začala mít problémy už ze zmíněným kolenem.

Byla jsem u lékaře kde mi dělali vyšetření a nic nezjistily ... Díky tomuto problému jsem hodně zameškala ve škole. Teď po poslední návštěvě mi řekli, že mám poškozený meniskus a že mám mít tři týdny klidový režim, a pak se uvidí co dál a já mám opět špatnou docházku ve škole a také jsem kvůli tomu přišla o práci.

Můžu žádat o náhradu škody a jak postupovat?

michaelat

Odpověď:

Dobrý den,

Férová nemocnice je právní poradna, nepracuje u náš žádný zdravotník, a proto nemůžeme posoudit postup lékařů z medicínského hlediska. Nicméně, můžeme Vám poradit, jak můžete postupovat.

Pokud máte podezření na pochybení lékařů při poskytování léčby, tak doporučujeme, aby jste si nejdříve zhotovila kopii zdravotnické dokumentace. Poté se zkuste poradit s jiným lékařem, zdali skutečně došlo k pochybení. Případně si můžete zaplatit zhotovení znaleckého posudku. Seznam znalců můžete najít zde.  Pokud se Vaše podezření potvrdí, tak poté můžete kontaktovat nemocnici a pokusit se dohodnout na náhradě škody případně nemajetkové újmy. Pokud nemocnice nebude souhlasit, můžete podat žalobu na lékaře a požadovat po něm náhradu škody. V takovém případe bychom Vám doporučili konzultovat případnou žalobu s advokátem. Vybrat si ho můžete ze seznamu advokátů České advokátní komory.

Bližší informace týkající se řešení sporů se zdravotníky můžete nalézt zde.

Vaše Férová nemocnice

6.3.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS