Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Změna lékaře během pracovní neschopnosti

Dobrý den, jsem již přes půl roku na PN s aktuním stavem dědičné choroby. Dosud mi můj lékař ordinoval léky, které jsem potřebovala, ale nestaral se o zlepšení stavu s poznámkou - musíte se smířit s rodinným defektem. O veškeré nové metody atd. se musím zajímat sama, vyhledávám si na internetu specialisty a jezdím za nimi. Našla jsem teď další lékařku, která je ochotná mi pomoci, snaží se, hledá řešení spolu se mnou. Chci si neschopenku převést k ní, ráda bych se totiž do práce ještě někdy vrátila a můj původní lékař mi můj zdravotní stav nijak nezlepšuje. Jak mám prosím tedy postupovat? Stížnost na původního podat nechci, neudělal nic protiprávního, jen ho to prostě nezajímá. Děkuji moc za radu.

Awele

Odpověď:

Dobrý den,

ze zákona (§ 11 zákona č. 48/1997 Sb., zákon o veřejném zdravotním pojištění) máte právo změnit praktického lékaře jednou za tři měsíce. O tom, že by toto právo mělo být omezeno, pokud jste v pracovní neschopnosti, zákon nehovoří, takže v době pracovní neschopnosti lékaře změnit můžete.

Co se týče zdravotní dokumentace - předání informací z vaší zdravotní dokumentace si zjistí sami lékaři, vy se o ni starat nemusíte.

Vaše Férová nemocnice

 

1.12.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS