Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Očkování a náhlá změna motoriky miminka

Dobrý večer, moc prosím o radu. V srpnu se mi narodili dvojčata, nechtěla jsem je ještě tak brzy ockovat ale doktorka řekla že musím. Před 14dny opět i přes můj nesouhlas naočkovala druhou dávku Hexa vakcíny, malá na svůj věk před ockovanim krásně zvládala veškerou motoriku, teď se věčně jen cuká, má čím dál tím víc bezvládně tělo a neudrží sama už skoro ani hlavičku. Mám o ni strach, před aplikací vakcíny byla zdravá.

Děkuji za radu.

dagmara

Odpověď:

Dobrý den,

velice nás mrzí, s čím se musíte potýkat a chápeme Váš strach o dceru. Bohužel jsme pouze právní poradna a nejsme schopni Vaši situaci posoudit z medicínského hlediska. Mohli bychom Vám poradit, jak vyřešit spor s lékařem, či jak postupovat v některých otázkách týkajících se sociálního zabezpečení, stanovit diagnózu ale nedokážeme, od toho jsou tady lékaři. 

Jestliže není ošetřující lékařka Vašeho dítěte po určitou dobu přítomna, je její zákonnou povinností zpřístupnit pacientům informaci o tom, kdo ji bude v době nepřítomnosti zastupovat. Můžete s dcerou navštívit takto určeného lékaře. Případně můžete také navštívit nemocnici či pohotovost, kde Vaši dceru rovněž vyšetří. 

Krajním řešením by bylo také zvolit si jiného dětského lékaře, který by více vyhovoval Vašim požadavkům. A tohoto začít navštěvovat. 

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice. 

 

14.2.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS