Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nárok na nemocenskou - po neplaceném volnu

Dobrý den,

2 roky jsem marodila, měla jsem jít na další operaci, ale řekli mi, že už nemám nárok na nemocenskou. Jedině si zažádat o neplacené volno v práci. Vyčerpala jsem půl roku neplaceného volna, ale můj zdravotní stav se zhoršuje, mám tedy nárok znovu jít marodit?

Děkuji za odpověď

Ivca

Odpověď:

Dobrý den,

dle zákona o nemocenském pojištění může dávka nemocenské trvat nejdéle 380 kalendářních dní od vzniku dočasné pracnovní neschopnosti, tato doba lze prodloužit maximálně o dobu 350 dní se souhlasem revizního lékaře. Do této doby se započítává i nově vzniklá dočasná pracovní neschopnost a nárok na nemocenské, jestliže spadá do období 380 kalendářních dnů před vznikem této nové dočasné pracovní neschopnosti. To znamená, že například když má někdo zlomenou nohu a má nemocenské po dobu 300 dní a třeba za 2 měsíce po uzdravení a návratu do práce si zlomí ruku, tak se tato nová doba nemocenského sečte s předchozí a tento člověk má nárok na 80 dní nemocenské. Samozřejmě by revizní lékař případně potvrdil prodloužení této doby. To neplatí, pokud pojištěná činnost od skončení poslední dočasné pracovní neschopnosti je deší než 180 dní. To znamená, že jestliže by se tento člověk vrátil po první nemoceské do práce a pracoval alesoň 6 měsíců, tak by se nové nemocenské k předchozí nepřičítala, začalo by se počítat 380 dní od začátku.

Protože se během čerpání neplaceného volna za zaměstnance neplatí sociální pojištění, tak nemá v případě nemoci během doby čerpání neplaceného volna zaměstnanec nárok na nemocenské.

Tato doba strávená na neplacené dovolené se do doby potřebných 180 dní pojištěné činnosti nezapočítává.

Pokud by však Vaše neplacené volno trvalo déle než 380 kalendářních dní, tak by byla doba, kdy se nemocenské sčítají, již vypršelá a tudíž by Vám mohla začít nová, ale pouze s podmínkou, že se alespoň na den vrátíte do práce. Jak plyne z výše uvedeného, během čerpání neplaceného volna nemá zaměstnanec nárok na nemocenské. Pokud ukončíte neplacenou dovolenou (ne dříve než po výše zmíněných 380 dnech od ukončení poslední nemoceské), vrátíte se do práce a v ten stejný den nastoupíte na nemocenskou, bude se počítat podpůrčí doba pro nemocenské 380 dní od začátku.

Případně si můžete zažádat o invalidní důchod, který lze přiznat i zpetně. 

S pozdravem, 

Vaše Férová nemocnice

10.11.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS