Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nedostatečná kapacita lázni

Dobrý den,

již podruhé jsem si podávala žádost o lázně, ty mi byly schváleny. Problém je ale s kapacitou. Ze všech 3 míst napsali, že mají plnou kapacitu. Moje diagnóza je DMO(G80.2) a i přes absolvované rehabilitace se můj zdravotní stav horší. Lékař mi vystavil žádost 12.6. Je nějaká možnost lázně absolvovat? Již se mi nechce platit za vyplnění další žádosti, když se tam ani nedostanu.

Děkuji za radu.

Marci

Odpověď:

Dobrý den,

lázeňská zařízení poskytují ubytování dle možnosti a kapacity lázní. Bohužel, jakákoliv lázeňská péče je poskytována výhradně jako lůžková (viz §33/2 zákona o veřejném zdravotním pojištění). Jestliže mají všechna místa uvedená ve Vašem návrhu na lázeňskou péči plnou kapacitu, máte možnost se obrátit na Vaši zdravotní pojišťovnu a požádat ji o nalezení náhradních lázní.

Pokud by se Vám ani tehdy nepodařilo najít z kapacitních důvodů vhodné místo, kde byste mohla nastoupit před vypršením lhůty k nástupu, zkuste nejdříve kontaktovat lázeňská zařízení a domluvit se s nimi na případných volných termínech. Podle toho, zda a kdy budou mít lázně kapacitu, můžete vyplnit další žádost tak, aby byla její platnost dostatečná a platná v dohodnutém termínu s lázněmi. Doba platnosti se počítá od vystavení návrhu praktickým nebo odborným lékařem, nikoliv až schválením žádost (viz § 33/4 zák. o veř. zdrav. pojištění).

 

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

2.8.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS