Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Vysvětlení indikace

Dobrý den, prosím o upřesnění indikace X/2 v indikačním seznamu. Myslí se tím, že musí jít o onemocnění Generalizovaná a zároveň i artropatická psoriasis vulgaris, nebo je myšleno ta nebo ta (tedy stačí jedna z nich).
Moc děkuji za vysvětlení. 

M

Odpověď:

Dobrý den, 

indikační seznam pro lázeňskou léčebně rehabilitační péči o dospělé je obsažen v příloze č. 5 k zákonu č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění. Máte pravdu, že z indikačního seznamu není zcela jasné, zda je indikací X/2 myšlena jedna z uvedených možností či obě. Tuto otázku neřeší ani žádný jiný související předpis. Vzhledem k vyznění celého indikačního seznamu a dalších jednotlivých indikací lze však usuzovat na to, že k vystavení poukazu na lázeňskou péči postačuje pouze jedna z uvedených diagnóz. Vzhledem k tomu, že naše poradna je pouze právní poradnou a v našem týmu není žádný lékař, nejsme bohužel schopni posoudit lékařské souvislosti obou diagnóz. S jistotou Vám proto pravděpodobně bude schopen odpovědět pouze lékař, který Vám lázeňskou péči předepisuje, případně pojišťovna. 

V závěru nám dovolte požádat Vás o vyplnění dotazníku, zjišťujícího Vaši spokojenost se službami Férové nemocnice. Dotazník naleznete zde. Číslo Vašeho dotazu je 7105. Vyplnění dotazníku Vám nezabere více jak pět minut, což představuje pouze zlomek času věnovaný vypracování odpovědi. Výsledky nám umožní zlepšit naše služby.

Děkujeme za odpověď

Vaše Férová nemocnice

19.12.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS