Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Vlastní inzulín v nemocnici

Dobrý den,

jsem diabetik, píchám si inzulín 4x denně má lékař v nemocnici právo mi ho odebrat, aby mi ho píchala sestra? Nemůžu si upravovat dávky inzulínu a podávají mi jen to, co je napsané v předoperační zprávě. Když jsem sestře řekl, že mám vyšší cukr, dávku nezvedla a že to musí schválit ošetřující lékař.

Caught

Odpověď:

Dobrý den,
 
naše zdravotnická právní poradna řeší dotazy, které se týkají medicínského práva, působí u nás pouze právníci a nikoliv lékaři. Vzhledem k tomu, že váš dotaz se týká velikosti dávek inzulínu, nedokážeme Vám s tímto problémem odborně pomoci.
 
Během hospitalizace nemocnice odpovídá za odpovídající léčbu, tedy i podání veškerých léků – i těch, které užíváte dlouhodobě a nemají souvislost s pobytem v nemocnici. Pacient by si měl přinést s sebou seznam a rozpis trvale užívaných léků, aby měl ošetřující lékař přehled o všech užívaných lécích. Je třeba si uvědomit, že přinesené léky se mohou nepříznivě ovlivňovat s medikací, která bude podána v nemocnici, ale je zde také riziko, že léky si vezme omylem jiný pacient. Z důvodu bezpečnosti i odpovědnosti tedy nemocnice většinou trvají na tom, aby veškeré léky podávali zdravotníci.
 
Určitě doporučujeme konzultaci s Vašim lékařem.
 
Vaše Férová nemocnice.

27.2.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS