Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zbytek podpůrčí doby

Dobrý den,

ráda bych se zeptala na problém, který nastal s Úřadem práce ČR. Na Úřadu práce jsem pobirala podporu od 1. února do 7. června 2017. Původně měla podpora trvat až do 30. června, ale já jsem pracovala od 8. do 30. června na dohodu o pracovní činnosti. Poté jsem měla uzavřený hlavní pracovní poměr, ale kratší dobu než 3 měsíce.

Byla mi uznána podpora ve výši 5.242 Kč po zbývající část podpůrčí doby, ale na bankovní účet mi z Úřadu práce přišlo pouze 3.889 Kč. Nerozumím tomu.

Děkuji za odpověď

Danny

Odpověď:

Dobrý den,

z informací, které od Vás máme, nemůžeme spočítat v jaké přesné výši máte na podporu nárok.

Podpora v nezaměstnanosti dle zákona o zaměstnanosti dosahuje první 2 měsíce podpůrčí doby 65% průměrného měsíčního čistého výdělku v posledním zaměstnání. Další 2 měsíce 50% a poslední, pátý měsíc podpůrčí doby 45%. Pokud jste však bez vážného důvodu ukončila poslední zaměstnání sama nebo dohodou se zaměstnavatelem, podpora v nezaměstnanosti dosáhne po celou dobu jen výše 45% průměrného měsíčního čistého výdělku v posledním zaměstnání (více k výpočtu v článku zde).

Dále se uchazeči o zaměstnání neposkytuje podpora po dobu pracovního vztahu vzniklého na základě dohody o pracovní činnosti. To znamená, že Vám pravděpodobně nebyla vyměřena podpora v posledním měsíci podpůrčí doby od 8. do 30. června, kdy jste pracovala (příslušná ustanovení zákona o zaměstnanosti zde).

Pokud máte o výši Vám vyměřených dávek pochybnosti, doporučujeme Vám obrátit se na Úřad práce s žádostí o informace. Ústní žádost dle zákona o svobodném přístupu k informacím můžete podat na kterémkoli pracovišti Úřadu práce. Pokud by se Vám ústní odpověď Úřadu zdála nedostačující, poučí Vás Úřad o písemném podání žádosti. Ze žádosti musí být zřejmé, kterému povinnému subjektu je určena (Úřadu práce), a že se žadatel domáhá poskytnutí informace ve smyslu tohoto zákona. Více o postupu najdete zde

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

25.10.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS