Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

prasklá zubní náhrada

Dobdrý den,

po 1 roce užívání mi při jídle praskla celková horní zubní náhrada - můžu uplatnit reklamaci?

Děkuji

michal

Odpověď:

Dobrý den, 

na zubní náhrady (korunky, zubní implantáty apod.) se vztahuje záruční doba 24 měsíců od převzetí. Pacient by se měl s reklamací vždy obrátit na zubního lékaře, který práci provedl. Zubní lékař se musí k vaší reklamaci vyjádřit a zjednat nápravu. Pokud jde vadu odstranit, máte právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, bez zbytečného odkladu. Není-li to vzhledem k povaze vady možné, můžete požadovat výměnu nebo, pokud se vada týká jen součásti, výměnu této součásti. Není-li takový postup možný, můžete žádat přiměřenou slevu z ceny nebo od smlouvy odstoupit.

V případě, že se s lékařem nedohodnete, konflikty a reklamační řízení posuzuje Česká stomatologická komora, její odborná komise. V tomto případě je třeba napsat písemnou stížnost, která musí obsahovat alespoň jméno, příjmení a adresu. Potřebné doklady, například záruční list – pokud byl vystaven – nebo doklad o úhradě si vyžádá příslušná revizní komise, která se bude případem zabývat.

V závěru nám dovolte požádat Vás o vyplnění dotazníku, zjišťujícího Vaši spokojenost se službami Férové nemocnice. Dotazník naleznete zde. Číslo Vašeho dotazu je 7104. Vyplnění dotazníku Vám nezabere více jak pět minut, což představuje pouze zlomek času věnovaný vypracování odpovědi. Výsledky nám umožní zlepšit naše služby.

Děkujeme za odpověď

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

12.12.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS